Word lid van de Wandelclub

Word lid van de wandelclub

Wil of kan je thuis geen dier houden maar wil je genieten van een verfrissende wandeling met een hond? Dan is de wandelclub wellicht een leuke oplossing voor jou!

Eén van onze grootse activiteiten is onze wandelclub. Om te wandelen moet je lid zijn van ons asiel. Dagelijks komen hier vele leden met de honden wandelen, een uitstekend alternatief voor mensen die thuis geen huisdieren mogen of kunnen houden, of voor wie onze bewoners goed wil leren kennen met het oog op adoptie. 

Als lid van de wandelclub kan je onze bewoners rustig leren kennen en wie weet bots je zo ooit op jouw ideale match. Daarnaast krijg je de kans om onze nieuwe bewoners te leren kennen voor ze online verschijnen.

Op deze manier leer je niet enkel het dierenasiel beter kennen, maar ontmoet je ook veel andere wandelaars. Ook joggers, gepensioneerden en mensen die anders alleen zijn, vinden hier hun gading en onderhouden tegelijk hun conditie en sociale contacten.

 


 

Word lid van de wandelclub

Hoe werkt het?

We werken met een hybride systeem waarbij je zowel met als zonder afspraak kunt komen wandelen. Enkel leden met een afspraak hebben garantie op een wandeling. Als je zonder afspraak langskomt, kan het zijn dat er geen hond meer beschikbaar is voor jouw wandelniveau.

Je kan een wandelmoment reserveren in onze kalender onderaan deze pagina.
Elke vrijdag worden twee opeenvolgende weken opengezet, je kan tot ten laatste 24 uur voor het wandelmoment reserveren. Er zijn dagelijks 16 wandelmomenten voorzien, dit van maandag tot en met zaterdag. Je mag minstens 20 minuten tot 45 minuten wandelen met een hond.

Nog even alles op een rijtje

Ben je al helemaal enthousiast om je eerste wandeling te reserveren? Top! We vragen wel om rekening te houden met volgende puntjes:

1. Breng je lidkaart mee

Denk eraan dat je een lidkaart nodig hebt om te wandelen. Die kan je ter plaatse laten maken voor de wandeling. De lidkaart is €20 voor gewone leden, €15 voor studenten. Een nieuwe lidkaart is nu geldig tot eind 2024.

2. Groen - Oranje - Rood

Bij het reserveren kan je kiezen uit drie niveaus “Beginners”, “Beperkte ervaring” en “Gevorderde Ervaring”. Bij elk niveau staat wat uitleg over wat je kan verwachten bij deze categorie. We vragen hier realistisch te zijn in je eigen kunnen. Dit om onze honden een correcte wandeling te geven waardoor de wandeling ook aangenaam blijft voor de wandelaar. Win-win dus!

3. Wandelen met het gezin? Groen!

Enkel bij het groene niveau kunnen we een wandeling met kinderen garanderen. Af en toe zijn er ook honden van een hoger niveau die met kinderen kunnen, maar vaak ook niet. Om op safe te spelen reserveer je met kinderen dus best een groen niveau!

4. Matching

We stellen ook enkele vragen bij de reservatie. Afhankelijk van je antwoorden wordt een match gemaakt met één van onze honden. Ook hier vragen we om eerlijk te antwoorden, gezien dit cruciaal is voor de verdeling van onze honden.

5. Je kan niet komen? Annuleer!

Heb je gereserveerd maar kan je toch niet komen? Vergeet zeker niet je reservatie te annuleren. Zo kan een andere wandelaar jouw plaats opnieuw reserveren en kan jouw hond alsnog genieten van een heerlijke wandeling!