Dierenasiel

Help mee

Onze vzw draait dankzij een tof kernteam, maar vooral dankzij de behulpzame handen van talloze vrijwilligers. Ben je zelf een dierenliefhebber die een handje uit de mouwen wil steken? Om vrijwilliger te worden moet je minstens 18 jaar zijn of vanaf 16 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders. Dan ben je zeker welkom bij ons! Er is altijd plaats voor vrijwilligers, pleegouders en stagiairs.

Word vrijwilliger

In een dierenasiel is het werk nooit gedaan! Daarom zoeken wij vrijwilligers die een handje komen toesteken. Om vrijwilliger te worden moet je minstens 18 jaar zijn of vanaf 16 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders. De meeste tijd wordt besteed aan schoonmaken van de hokken, eten geven en verzorgen..... maar ook kuisen, afwassen, vuile was wassen & drogen en materiaal ontsmetten hoort daar bij. Ook voor onze opendeurdag, boekenbeurs en voedselinzamelacties zoeken we helpende handen. Heb je interesse, kom dan zeker eens langs in het asiel voor meer informatie.

Word pleegouder

We zijn steeds op zoek naar mensen die zich als pleegouder willen inzetten. Sommige katten, zoals zwangere katten en moeders met kittens hebben meer zorgen nodig en die trachten wij onder te brengen bij pleegouders. Zo kunnen de poezen in een rustige, stressvrije omgeving (in een aparte ruimte) verblijven tot de kittens oud genoeg zijn om geadopteerd te worden.

Doe jouw stage bij ons

Student in Gent en op zoek naar een leuke stage? Wij verwelkomen je graag!

Jaarlijks krijgen wij ongeveer 6 à 7 stagiairs over de vloer. Ze staan ons team bij in de dagelijkse activiteiten. Het verzorgen van de dieren (kammen, voeden, uitlaten, enz.), onderhoud en reinigen van hun kooien, algemene preventieve veiligheid en hygiëne, opleiding in dierenbeleid en nog veel meer. Heb je interesse, kom dan zeker eens langs in het asiel voor meer informatie.

Heb je nog vragen?

Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 037

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie