Dierenasiel

Help mee

Onze vzw draait dankzij een tof kernteam, maar zeker ook dankzij de behulpzame handen van talloze vrijwilligers. Ben je zelf een dierenliefhebber die een handje uit de mouwen wil steken? Om vrijwilliger te worden moet je minstens 18 jaar zijn of 16 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders. Dan ben je zeker welkom bij ons! Er is altijd plaats voor vrijwilligers, pleegouders en stagiairs.

Word vrijwilliger

In een dierenasiel is het werk nooit gedaan! Daarom zoeken wij vrijwilligers die een handje komen toesteken. Om vrijwilliger te worden moet je minstens 18 jaar zijn of vanaf 16 jaar met schriftelijke toestemming van de ouders. De meeste tijd wordt besteed aan schoonmaken van de hokken, eten geven en verzorgen van de dieren..... maar ook afwassen, helpen met de was en materiaal ontsmetten hoort daar bij. Ook voor onze opendeurdag, voedselinzamelacties en dergelijke zoeken we helpende handen. Heb je interesse, kom dan zeker eens langs in het asiel voor meer informatie.

Word pleegouder

Een aantal weken lief en leed delen met enkele van onze katten? Het kan! Dierenasiel Gent is op zoek naar extra pleeggezinnen. Hun taak? De katjes verzorgen en vertroetelen zodat ze in een huiselijke sfeer kunnen worden klaargestoomd voor hun uiteindelijke adoptie.

Als pleeggezin engageer je je voor een bepaalde periode (gaande van 3 weken tot 14 weken) om katjes op te vangen. Dit kan zowel voor één kitten/kat tot een nestje (met of zonder moederkat). Ons asiel zorgt voor de benodigdheden zoals eten, kattenzand, een kattenbak én de medische zorgen. Jij, als pleeggezin, volgt het katje zijn groeiproces en gezondheid op. Hierbij staan wij jou uiteraard in bij met raad en advies wanneer nodig.

VOORWAARDEN?

  • Indien er andere katten aanwezig zijn, is een aparte ruimte nodig waar onze katjes kunnen opgevangen worden.
  • Meerderjarig zijn
  • Je kunnen vrijmaken rond de middaguren (ongeveer tussen 12u en 14u30), rond deze tijdstippen zijn onze dierenartsen op vaste dagen in het asiel voor de medische controles van de katjes.
  • Woonachtig zijn in Gent en omstreken

INTERESSE?

Stuur een e-mail naar info@dierenasielgent.be. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over de volgende (online) infoavond!

Doe jouw stage bij ons

Student en op zoek naar een leuke stage? Wij verwelkomen je graag!

Jaarlijks krijgen wij ongeveer 6 à 7 stagiairs over de vloer. Ze staan ons team bij in de dagelijkse activiteiten. Het verzorgen van de dieren (kammen, voeden, uitlaten, enz.), onderhoud en reinigen van hun kooien, algemene preventieve veiligheid en hygiëne, opleiding in dierenbeleid en nog veel meer. Heb je interesse, kom dan zeker eens langs in het asiel voor meer informatie.

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 037

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie