Kat afstaan?

Kat afstaan

Als je om welke reden dan ook niet langer voor je huisdier kunt zorgen en ervoor kiest om afstand te doen, ben je van harte welkom in ons dierenasiel. 

Als er plaats is voor je dier, zullen we een afspraak met je maken om langs te komen. Als je om welke reden dan ook niet zelf kunt komen, kun je gebruik maken van onze vervoersdienst (alleen op afspraak). Zorg ervoor dat je je identiteitskaart, het vaccinatieboekje en het geldige registratieformulier van de hond of kat op jouw naam meebrengt. 

Neem ook altijd een knuffel of dekentje mee dat het dier bekend is. Op die manier heeft het dier een vertrouwd item en kan de overgang naar ons asiel soepeler verlopen.
Samen met jou zullen we een gedragsfiche van het dier opstellen. Hoe meer informatie we hebben, hoe sneller we een geschikte nieuwe eigenaar kunnen vinden.

LET OP! Je kunt geen dier afstaan dat niet van jou is.

Afstandsbijdrage

Een dier afstaan is niet gratis. Meerprijs wordt aangerekend bij het ontbreken van de geldige documenten en vaccinaties(*):

  • een hond afstaan kost minstens 75 euro
  • een poes afstaan kost minstens 30 euro
  • een kitten afstaan kost 20 euro.

(*) Wat zijn geldige documenten? Vaccinatieboekje met vaccin dat niet ouder is dan 1 jaarbewijs van identificatie van het dier, geregistreerd op jouw naam (niet die van een partner, ouder, vriend, etc.) Meer info vind je op www.huisdierinfo.be

Indien je een beroep doet op onze vervoersdienst, wordt een extra vergoeding van 50 € aangerekend.In ons asiel kan je betalen met bancontact of cash.

Vragen?

Contacteer Arne, Lothar of Larissa!

Choco telefoon

09 222 53 03