Wil je graag een hond of kat adopteren?

Een kat of een hond adopteren

Wil je binnenkort graag een dier adopteren? Lees dan even onderstaande informatie.

Een kat of een hond adopteren

Adoptiebijdrage van een dier

De adoptiebijdrage voor een hond bedraagt:

 • €250 voor honden tot 1 jaar
 • €195 voor honden vanaf 1 jaar tot 10 jaar
 • €150 voor honden ouder dan 10 jaar

De adoptiebijdrage voor katten bedraagt 180€

We vragen een adoptiebijdrage om onze kosten te dekken, niet om winst te maken. 

 • Medische kosten 
  • Katten: sterilisatie/castratie, testen op kattenaids en leucose, ontwormen, ontvlooien, vaccinaties, chippen, eventuele bijkomende zorgen
  • Honden: vaccinaties, chippen, ontwormen, ontvlooien, eventuele bijkomende zorgen
 • Praktische kosten
  • Huisvesting, voeding, kosten voor registratie en andere administratie (bv. aankoop Europees paspoort, etc.)

Je kan betalen via bankcontact of cash.

De adoptieprijs wordt niet terugbetaald indien het dier niet "voldoet" aan je wensen. Dit bedrag is jouw bijdrage in de kosten die werden gemaakt en kan niet beschouwd worden als aankoopsom.

Een hond adopteren

Als je graag een hond wil adopteren, stuur je best een mail naar info@dierenasielgent.be. We bezorgen je dan een vragenlijst om in kaart te brengen wat je wensen en mogelijkheden zijn. Als we op basis van je ingevulde vragenlijst een goede match vinden, nemen we opnieuw contact op om een afspraak te maken ter plaatse. Zo kan je in alle rust kennismaken met het dier.

Let wel, onze dieren kunnen niet "op proef" meegenomen worden naar huis. Het is belangrijk dat je goed nadenkt voor je een dier adopteert. Heb je een klik met het dier en reageert het dier goed op jou, dan kunnen we overgaan tot de adoptie. Elk dier is gevaccineerd en gechipt, ontwormd en ontvlooid. 

Wil je er graag nog even over nadenken? Je kan het dier één week reserveren. In die week kan je gerust opnieuw langskomen om het dier nog wat beter te leren kennen en aan jou te laten wennen.

Zoals wettelijk bepaald, worden gevonden dieren pas 15 dagen na de vinddatum vrijgegeven voor adoptie .

Wij behouden ons het recht om een adoptie te weigeren indien we niet zeker zijn van de match. Daarbij is het welzijn van het dier het allerbelangrijkste.

Een kat adopteren

Wil je een van onze katten een nieuwe thuis geven? Kom dan langs en neem een kijkje op ons kattenverdiep. Je neemt daarvoor de trap naar de 1ste verdieping. In onze leefruimte 1, 2, 3 en 4 zitten al onze te adopteren katten ongeduldig te wachten. Na je eerste blik op zoveel mooie tijgers, spreek je een collega aan op het verdiep of ga je langs aan de balie voor meer informatie. Als we na het gesprek een match voelen met een of meer van onze katten, gaan we over tot een kennismaking.

Let wel, onze dieren kunnen niet "op proef" meegenomen worden naar huis. Het is belangrijk dat je goed nadenkt voor je een dier adopteert. Heb je een klik met het dier en reageert het dier goed op jou, dan kunnen we overgaan tot de adoptie. Elk dier is gevaccineerd en gechipt, ontwormd en ontvlooid. Onze katten worden ook steriel gemaakt zoals wettelijk verplicht. Hiermee is jouw nieuwe huisgenootje helemaal klaar om zijn intrek te nemen in diens nieuwe, warme thuis

Wil je er graag nog even over nadenken? Je kan het dier één week reserveren. In die week kan je gerust opnieuw langskomen om het dier nog wat beter te leren kennen en aan jou te laten wennen.

Als je een kat komt adopteren, moet je een transportmandje meebrengen. Zo voelt je nieuwe huisdier zich comfortabel en beschermd tijdens de rit naar huis. Het transportmandje zal je later nog vaker kunnen gebruiken als je naar de dierenarts gaat voor de jaarlijks vaccinatie. De katten zijn bij adoptie ontwormd en ontvlooid, gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte, gesteriliseerd en gechipt. Ze worden ook getest op kattenaids en leucose.

Wij behouden ons het recht om een adoptie te weigeren indien we niet zeker zijn van de match. Daarbij is het welzijn van het dier het allerbelangrijkste.