Dierenasiel

Onze activiteiten

Wij doen nog meer dan dieren verzorgen en zoeken naar hun gouden mandje. Ontdek hieronder wat jij nog allemaal kan doen om onze werking te ondersteunen. Dat gaat van wandelen tot educatieve activiteiten voor scholen en organisaties.

Onze wandelclub

Eén van onze grootse activiteiten is onze wandelclub. Dagelijks komen hier vele leden met de honden wandelen. Een uitstekend alternatief voor de mensen die thuis geen huisdieren mogen of kunnen houden. Op deze manier leer je niet enkel het dierenasiel beter kennen, maar ontmoet je ook veel andere wandelaars. Ook joggers, gepensioneerden en eenzame mensen vinden hier hun gading en onderhouden tegelijk hun conditie en sociale contacten.

Momenteel werken wij met een hybride systeem waarbij je zowel met als zonder afspraak kunt komen wandelen. Wel is het zo dat mensen met een afspraak garantie hebben op een wandeling. Als je zonder afspraak langskomt, kan het zijn dat er geen hond meer beschikbaar is voor uw wandelniveau.

Hieronder kan je een wandelmoment reserveren. Elke vrijdag worden twee opeenvolgende weken opengezet, je kan tot ten laatste 24 uur voor het wandelmoment reserveren. Er zijn dagelijks 16 wandelmomenten voorzien, dit van maandag tot en met zaterdag.

Om te wandelen heb je een lidkaart nodig. Als je nog geen lidkaart hebt voor 2022 kan je die ter plaatse laten maken voor de wandeling. De lidkaart is €20 voor gewone leden, €15 voor studenten. Een lidkaart is nu geldig tot eind december 2022.

Ben je al helemaal enthousiast om je eerste wandeling te reserveren? Top! We vragen wel om rekening te houden met volgende puntjes:

• Bij het reserveren kan je kiezen uit drie niveaus “Beginners”, “Beperkte ervaring” en “Gevorderde Ervaring”. Bij elk niveau staat wat uitleg over wat je kan verwachten bij deze categorie. We vragen hier realistisch te zijn in je eigen kunnen. Dit om onze honden een correcte wandeling te geven waardoor de wandeling ook aangenaam blijft voor de wandelaar. Win-win dus!

• Kom je wandelen met het gezin? Enkel bij het groene niveau kunnen we een wandeling met kinderen vanaf 6 jaar garanderen. Af en toe zijn er ook honden van een hoger niveau die met kinderen kunnen, maar vaker ook niet. Om op safe te spelen reserveer je met kinderen dus best een groen niveau! Voor kinderen onder de 6 jaar hebben we momenteel helaas geen honden beschikbaar.

• We stellen ook enkele vragen bij de reservatie. Afhankelijk van je antwoorden wordt een match gemaakt met één van onze honden. Ook hier vragen we om eerlijk te antwoorden, gezien dit cruciaal is voor de verdeling van onze honden.

• Heb je gereserveerd maar kan je toch niet komen? Vergeet zeker niet je reservatie te annuleren. Zo kan een andere wandelaar jouw plaats opnieuw reserveren!

Educatief

    1. De jeugd sensibiliseren is erg belangrijk. We willen jongeren graag kennis laten maken met de problematiek van dierenopvang en dierenwelzijn.

Wil je graag een klasbezoek of een didactische rondleiding voor jouw school of vereniging?
Aarzel niet om ons te contacteren!

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 03

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie