Dierenasiel

Een kat of hond adopteren

Indien je in ons dierenasiel een dier wil adopteren kom je natuurlijk best even langs. Naargelang jouw wensen kunnen we je dan raad geven welke dieren eventueel in aanmerking komen.

Hoe gaat het in zijn werk?

U ziet een hond of een kat die u graag wil. Ofwel bent u helemaal overtuigd en kan u het dier mee naar huis nemen, nadat de adoptieprocedure is afgerond. Ofwel bent u nog niet geheel zeker en wil u het dier beter leren kennen.

Onze dieren kunnen niet "op proef" meegenomen worden naar huis. U kunt wel een hond bespreken voor maximum een week en elke dag langskomen om met dit dier nader contact te zoeken en eventueel in het park te wandelen. Op die manier leer je het dier ook beter kennen, en kan men het dier als er een goede match is, definitief adopteren. Elk dier wordt 'in orde’ gezet. Dat betekent concreet dat we het laten vaccineren en taggen door middel van een microchip voor identificatie. Dit laatste is verplicht voor alle honden en katten. Alle dieren worden ook ontwormd en ontvlooid. Onze katten worden tevens gecastreerd, vanaf de leeftijd van zes maanden worden ze hierbij ook getest op aids en leucose.

Als je een dier wil adopteren dat nog niet in orde is met de verplichte identificatie (bij honden), vaccinatie, castratie of sterilisatie (bij katten) spreken we met jou een datum af waarop het dier afgehaald kan worden. Bij adoptie stellen wij een contract op en betaal je tenslotte de zorgprijs voor het dier. Wij registeren het dier op jouw naam in de nationale databank.

Zoals wettelijk bepaald, worden gevonden dieren pas vrijgeven voor adoptie 15 dagen na vinddatum.

Wij behouden ons het recht om adoptie te weigeren indien we niet zeker zijn van een goede afloop. Daarbij is het welzijn van het dier voor ons van primordiaal belang.

Prijs van adoptie

De onkostenvergoeding voor een hond bedraagt 170€. De hond is dan gevaccineerd, gechipt en in het bezit van een Europees paspoort. Onze honden worden ook ontwormd en ontvlooid, dit wordt voor vertrek nog eens herhaald.

De onkostenvergoeding voor katten bedraagt ook 170€. Hiervoor zijn zij ontwormd en ontvlooid, gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte, gecastreerd en gechipt. Ze worden ook getest op aids en leucose vanaf de leeftijd van zes maanden.

De onkostenvergoeding is voor administratie en onderzoek, deze wordt niet terugbetaald indien het dier niet "voldoet" aan uw wensen. Dit bedrag is jouw deelname in de kosten die werden gemaakt, en mag je niet beschouwen als een aankoopsom. Er kan ook betaald worden met bancontact.

Heb je nog vragen?

Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 037

Steun ons

Wij hebben meer dan 100 dieren in beheer.
Daarvoor zorgen kost geld. Misschien wil jij wel een steentje bijdragen? Kijk hoe je ons kan steunen

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht? Lees meer over ons en onze visie