Dierenasiel

Doe een schenking voor de toekomst

Testamentaire legaten en schenkingen zijn samen met vrijwilligerswerk bijzonder belangrijk voor het verder kunnen vervullen van ons maatschappelijk doel, en voor de verder zetting in de toekomst van onze opdracht voor dierenopvang en verzorging. Het is onder meer dankzij legaten en schenkingen dat ons asiel ononderbroken heeft kunnen functioneren sinds de stichting in 1897 door Alice Buysse.

Testament

Indien dit uw wens is kan u onze VZW opnemen in uw testament voor een legaat of schenking.

Ons asiel is door de staat (ministerie van financiën) officieel erkend als vereniging met maatschappelijk doel en zonder winstoogmerk en geniet daarom van bijzonder lage successierechten beperkt tot slechts 8,8% ongeacht het bedrag van de successie, en dit op zowel roerende bezittingen als op onroerende eigendommen.

Hoe

Een legaat of schenking kan onder de vorm van een akte die opgesteld wordt bij de notaris.

Het asiel beschikt over een eigen notaris, die u, eventueel samen met het bestuur, vrijblijvend kunt raadplegen. Alle legatenintenties worden er met de grootste discretie en confidentialiteit behandeld.

Een tweede mogelijkheid is een eigenhandig geschreven testament. Dit moet wel gedagtekend en ondertekend zijn. Wilt u zeker zijn dat alles uitgevoerd zal worden zoals u wenst, dan is het raadzaam dit testament af te geven aan een notaris die het zal laten registreren.

Nog vragen?

Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kan u ons in alle discretie bellen op het gsm-nummer 0495/66 56 19 (bevoegd bestuurslid).

Ons asiel dankt u oprecht voor uw bereidwillige steun en voor uw gewaardeerde vrijgevigheid.

Heb je nog vragen?

Check onze veelgestelde vragen. Begrijp je nog iets niet? Of heb je zelf een idee hoe ons te steunen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. We zitten graag met je samen. Bel 09 222 53 03 of mail naar info@dierenasielgent.be.

Help mee

Kan je ons niet financieel steunen?
Misschien kan je dan wel op een andere manier helpen. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers.

Wist je dat...

... ons asiel al bestaat sinds 1897 en door niet minder dan de zus van Cyriel Buysse werd opgericht?
Lees meer over ons en onze visie