Home » Dierenwelzijn Gent: activiteiten
 

Dierenwelzijn Gent: activiteiten

 

Je leeft mee met het dierenwelzijn in of rond Gent? Bekijk hieronder even de talloze activiteiten van het Gentse dierenasiel.

Onze wandelclub en het uitlaten van de honden:En van onze grootse activiteiten is onze wandelclub. Dagelijks komen hier vele leden met de honden wandelen. Een uitstekend alternatief voor de mensen die thuis geen huisdieren mogen of kunnen houden. Op deze manier leer je niet enkel het dierenasiel beter kennen, maar ontmoet je ook veel andere wandelaars. Ook joggers, gepensioneerden en eenzame mensen vinden hier hun gading en onderhouden tegelijk hun conditie en sociale contacten.

Om te registreren moet je hier wel ten laatste 1 uur voor sluitingstijd (tijdens de weekdagen voor 16u en op zaterdag voor 15u30) aanwezig zijn. De honden moeten ook een half uurtje voor sluitingstijd terug zijn. Veel mensen komen elke dag, maar dit is uiteraard geen verplichting. Je komt wanneer het je zelf het best past, binnen de vastgestelde uurregeling. Op die manier wordt elke hond minimaal n keer per dag uitgelaten in het mooie Gentse Citadelpark. Belangstelling? Kom eens langs, we geven je graag wat meer uitleg.

Schoolbezoeken en verenigingsbezoeken:De jeugd sensibiliseren is erg belangrijk. We willen jongeren graag kennis laten maken met de problematiek van dierenopvang en dierenwelzijn. Op afspraak ben je welkom voor klasbezoeken of voor een didactische rondleiding voor verenigingen.

Jaarlijkse opendeurdagen: het derde weekend van september.Het is ondertussen een vaste traditie geworden in het Gentse: langskomen (alleen of met familie) op onze opendeurdagen. Dit succesvol evenement wordt door vele bezoekers gewaardeerd. Wij zorgen hierbij ook voor de nodige animatie. Er zijn allerlei activiteiten, voor zowel kinderen als volwassenen. Er is een kindereiland voorzien met o.m. een fancy fair en een springkasteel. Verder geven verschillende bekende hondenscholen demonstraties. Een grote gelegenheidstent biedt onze bezoekers ook even rust met een natje en een droogje. Er is ook een rondleiding in het asiel.

StagiairsStudent in Gent? En op zoek naar een nuttige stageactiviteit? Het Gentse dierenasiel staat voor je klaar. Jaarlijks krijgen wij ongeveer 6 7 stagiairs over de vloer. Ze staan ons team bij in de dagelijkse activiteiten. Het verzorgen van de dieren (kammen, voeden, uitlaten, enz.), onderhoud en reinigen van hun hokken, algemene preventieve, veiligheid en hygine, opleiding in dierenbeleid en nog veel meer.

Onderhoud en verbetering van onze infrastructuurWij zijn al enige tijd bezig met het betegelen van onze hondenhokken. Dit kon gebeuren dankzij sponsoring en de inzet van een paar vrijwilligers. Nu de winter achter de rug, is kunnen wij daaraan verder werken. Hopelijk is dit renovatieproject dit jaar afgewerkt. Dan kunnen wij eindelijk eens de ontvangstbalie aanpakken, want die is ook dringend aan modernisering toe. Wij hopen hier op de steun van enkele gespecialiseerde vakscholen. Samen kunnen we dit globaal project uitwerken.
 
Activiteiten Route SponsorsNieuws
Koninklijke Maatschappij voor Dierenbescherming vzw - P. Bergmansdreef 2 (Citadelpark) 9000 Gent
Tel. 09 222 53 03 - erkenningsnr 30400775 - dierenasielgent@skynet.be Dierenasiel Gent: Dierenopvang, dierenbescherming, KMD Privacy policy
| Home | Nieuws | Contact | Faq | Links | Abonneren
Zoeken
 
Openingsuren & contactinfo
Over ons
Sponsors
Onze wandelclub
Afstandsprocedure
Adoptieprocedure
Testament
U wilt lid worden
U wilt een gift storten
U wilt peter/meter worden
GEZOCHT
 
 afdrukken
 
sitemap